bene van eeghem blog

Eega met babydoll

Ziedaar vakantie. De meute die als haringen in een ton op een zuiders strand ligt te braden, hangend in een stoel die 5 euro per dag kost. Die verder geen centimeter van het land te zien krijgt. Die een cataloguskeuze maakt, op verplaatsing bier uit eigen land drinkt, zich in het hotel tegoed doet aan overdadige buffetten en vervolgens terugkeert naar huis: ‘We had a fab holiday!’.

Het is een bizar fenomeen, in een bizarre wereld. Toch heb ik me er niet zo lang geleden tussen genesteld. Hersenluwe herbronning in de zon. Zeven dagen niet denken. Ik heb tussen de Britse bierbuiken en geblakerde boezems gelegen, duizenden kilometers hiervandaan. Vaststelling: dat u aan zo’n biotoop heel snel went. Waardoor de ergernis ook plaats ruimt voor geinig vermaak.

Dat vermaak begint ’s ochtends al, wanneer hotelgasten onhandig aan het zwembad staan te schuifelen. Azend op het perfecte plekje in de zon, de stoel én de parasol. Zodra ze die troeven beet hebben, kan de dag niet meer stuk. Dan installeren ze zich in vol ornaat. Een kakofonie van (min of meer versleten) tatoeages priemt boven het randje van elke bikini of zwembroek. No Fear en Justine Forever sieren uitgezakte lijven, die onderaan steevast voorzien zijn van altmodische badslippers of – god sta bij me – witte sokken in sandalen.

Er is de categorie hotelgasten die zo een half etmaal blijft zitten, met kwaliteitsliteratuur bij de hand. Dolce far niente. Seksschandalen prijken op de cover van The Daily Mirror bij meneer. Zijn eega heeft in het beste geval een boek of e-reader bij de hand, en doet zich tegoed aan ’50 Shades of Grey’ of het verzamelde oeuvre van Konsalik. Elk porie is ingewreven met zonnecrème en blinkt overdadig.

De zon stijgt gestaag aan de hemel. Ik word het zweten en niksen hoe dan ook moe en besluit te gaan zwemmen. Terwijl ik naar het bad stap, voel ik een man – strategisch geïnstalleerd tussen twee palmbomen en de cocktailbar – boven zijn krant uitkijken. Hij staart me na. Daarna verschuift zijn blik naar de vrouw aan zijn zij die ooit hetzelfde jongere lijf gehad moet hebben. Ze ligt nu met open mond te dutten in een weinig verhullende roze babydoll. Haar overmaatse rieten hoed maakt het helemaal af. De man zucht en duikt weer in zijn krant.

Ik trek wat baantjes – ah, het verfrissende water! – en hoor plots een mobieltje rinkelen. De dame in de babydoll. Nog voor het onding een tweede keer rinkelt, snauwt manlief haar toe: ‘Phone’s ringing!

De verbinding blijkt slecht en het gesprek stopt abrupt. Ik zwem stil genietend verder. Tot het riedeltje nog eens weerklinkt en hij op dezelfde toon blaft: ‘Phone’s ringing!’

Het blijkt de dochter aan het thuisfront te zijn. De conversatie gaat luid, voor het hele publiek rond het zwemdok. Ik verneem dat de dochter doodgewoon oké is. De katten hebben eten gekregen, de boodschappen voor gran zijn gedaan en vanavond gaat de schoonzoon naar de match kijken. Als het gesprek erop zit, wauwelt de man dat hij ook naar die match wil gaan kijken.

‘Well go if you want to, lov!’, kraait zij van onder de rieten hoed. ‘The atmosphere’s just faan here, you’ll have a naat to remember!’

The atmosphere’s just fine! A night to remember! Een halve liter bier koop je hier in elke kroeg voor anderhalve euro en Engels is de voertaal. De Union Jack siert driekwart van de terrasstoeltjes. De krantenboer slijt tonnen Britse magazines en ’s avonds kweelt een zangeres – niet immer toonvast – covers van The Beatles op het pleintje om de hoek. Babydoll en de helft van haar trouwboek hebben het hier verdorie écht getroffen.

Wanneer ik mijn zwemsessie beëindig, rustig opkraam en vertrek, zeggen me oprecht vriendelijk gedag. ‘Enjoy your day, lovv!’.

Ik knik, zeg iets terug en neem het advies ter harte. Maak een strandwandeling. Lees een goed boek. Tuur naar de eindeloze oceaan en de bergen. Doe me tegoed aan vers fruitsap en zoek de rust op. Er is geen mobieltje dat rinkelt, de zon gaat onder en de lucht kleurt rood. Het is schoner dan een schilderij. A holiday to remember. Al moet ik de volgende keer beslist ook die babydoll proberen.

 

 

22 antwoorden
 1. georgette meulders zegt:

  amai Bene, als ik dit lees zit, lig, zwem, en wandel ik precies mee. Ben blij dat je een mooi en ontspannende vakantie heb gehad. Groetjes!!!!

Trackbacks & Pingbacks

 1. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 3. แทง ROV schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 4. relaxing jazz instrumental music

  relaxing jazz instrumental music

 5. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Here you can find 93970 additional Information to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 8. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 9. bossa nova jazz schreef:

  bossa nova jazz

  bossa nova jazz

 10. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 11. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 12. buy wyld gummies schreef:

  … [Trackback]

  […] Here you will find 73758 more Information to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 13. jazz music schreef:

  jazz music

  jazz music

 14. lsm99 schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 15. ufabtb schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 16. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 17. yehyeh com schreef:

  … [Trackback]

  […] Information to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 18. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 19. 666클래스 schreef:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 46730 more Info on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 20. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

 21. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: benevaneeghem.be/eega-met-babydoll/ […]

Reacties zijn gesloten.