bene van eeghem blog

De rode gilet

“Maar kijk eens, wat voor een schone gilet! Zo met een grote steek gebreeën en lang op de heupen. Staat die ook in afslag?*”

Ik hoor het een vrouw zeggen, iets verderop. Ik bevind me in een pashokje, halfnaakt, en sla in paniek. Mijn garderobe is in gevaar en ik ben niet bij machte om er iets aan te doen. Het is de laatste week van de solden.

In een flits besef ik dat ik daarnet deze winkel binnen ben gelopen en ijlings stukken tussen de rekken heb gepast. Shopping in the fast lane. Twee truien (-50%), een hemdje (-70%) en een poncho (geen label) gingen door mijn handen en over mijn bovenlijf. De balans was onverdeeld negatief: te nauwsluitend voor het gemiddelde topmodel, of te groot voor een nijlpaard met obesitas. Ook dat is eigen aan de laatste week van de solden.

Daarop heb ik alles ‘terug gezwierd’ en de afdeling lingerie bezocht. Twee setjes uit de nieuwe collectie (-0%) geplukt. Ik sta ze nu te passen en heb amper iets om het lijf. De stem van de vrouw weerklinkt opnieuw, luider dit keer: “Tiens, dat is raar. Er hangt hier geen etiketje aan, misschien is het eraf gevallen? Maar die kleur staat mij aan. Ik ga hem toch ne keer proberen, sie!”

Ik weet: ze heeft mijn gilet vast. Ik heb ‘m tussen het kortingsgedruis op een van de tafels laten liggen, na het passen daarnet. Die gilet is helemaal niet te koop. Hij is niet eens nieuw. Ik wil hem terug, maar weet niet hoe ik dat gefikst krijg. Ik vloek en pieker. Dan besluit ik om mijn T-shirt terug aan te trekken en mijn hoofd uit het pashokje te wringen. Discretie en zedigheid in combinatie met een verdedigingspact en licht verhoogde hartslag.

Ik handel snel, ‘piep’ door het gordijn en werp een vluchtige blik over de winkel. Op een meter of drie zie ik haar staan, zichzelf bewonderend in de spiegel. De dame in mijn gilet. Ze straalt, alsof ze haar trofee al gescoord heeft. Ik kuch twee keer, voldoende hard. Ze kijkt om, ziet me én dat ik iets wil vertellen. Ze stapt op me af, ik doe het relaas.

“Ehm… dat is mijn gilet, mevrouw. Ik heb die daarnet laten liggen. Hij is eigenlijk niet te koop.”
“Maar dat is nu toch spijtig!”, grinnikt ze na een korte stilte. “Zeker van niet? Hij staat mij zo goed. Die kleur en zo, echt schoon. Maar allez, ge krijgt hem terug.”

Ze glimlacht gemoedelijk, stopt me de trui met beide handen toe. Ik steek één arm uit en zeg met iets te hoge stem “Dank uuuu!”, waarna ik de gordijnen in één ruk weer dichttrek. Geen zin in onnodige confrontaties vandaag.

Ik waai mezelf wat frisse lucht toe en haal adem. Pas daarna alsnog die fonkelnieuwe beha waar geen halve eurocent korting op gegeven wordt. Het is wat hannesen met de lintjes en de nieuwe sluiting, maar het resultaat mag er wezen. Het dingt zit perfect. De kleur is perfect. De rondingen ogen perfect. En het bijpassende broekje maakt het helemaal af: merci, Marie-Jo!

Ik leg mijn haar pro forma goed. Ik ben die solden al vergeten. Ik draai nog eens naar links en naar rechts voor de spiegel en ben tevreden met wat ik zie: geen ideale maten, maar wel een stijlvolle verpakking.

Soms is er in het leven heus niet meer nodig dan wat naakte huid en die verpakking. En een lange, rode gilet eroverheen. Om het nog een tikje spannender te maken.

(*korting, in solden)

20 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 2. read schreef:

  … [Trackback]

  […] There you can find 89800 additional Info to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 3. click here schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Here you can find 13687 additional Information on that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 6. superkaya88 schreef:

  … [Trackback]

  […] There you will find 68751 additional Info to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 8. … [Trackback]

  […] Here you will find 11816 additional Info to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 9. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 10. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 11. check my source schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 12. lsm99.gdn schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 13. modesta schreef:

  … [Trackback]

  […] Information to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 14. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 15. … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 16. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 17. Hunter898 schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 18. qiuqiu99 bandar schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 19. … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

 20. mdma cristalli, schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: benevaneeghem.be/de-rode-gilet/ […]

Reacties zijn gesloten.