bene van eeghem blog

Brabant aan Zee ontvoogdt!

Liefste Sint,

We zingen en we springen en we zijn zo blij, want er komt een nieuwe provincienaam bij! Heeft U het ook gehoord, toen u dit weekend aangevaren kwam op De Schelden? (zo noemt mijn dochter dat: De Schelden. Het heeft iets poëtisch en dus corrigeer ik haar liever niet).

Enfin, ik neem aan dat u op de hoogte bent. De nieuwe Vlaamsche bewindvoerders hebben gevraagd om onze landkaart te herbenoemen, met het oog op ontvoogding van grote steden. We moeten out of the box durven thinken, zei Gwenny Rutten. ’t Stad mag van A blijven, maar de provincie zou beter Midden-Brabant gaan heten. Alles in het teken van ‘minder verwarring’, jawohl.

ROFL, WTF? en LMAO: die afkortingen verschenen in duizendvoud op de seuwsjel media, vlak voor uw aankomst. Ik vermoed dat u die reacties onder 1001 schuilnamen zelf heeft gepost, nadat u achter uw mijter had gekrabd en uw baard had gefatsoeneerd. U had in uw begroting uiteraard geen budget voorzien om de provincie Antwerpen bij een omdoping van nieuw briefpapier, nieuwe pennen, presse-papiers, potloden, vlaggen, banieren, provinciegrensborden, fietsroutenetwerkkaarten, servetten, pins, pancartes en culinaire gidsen te voorzien. 2014 is en blijft een crisisjaar. En dan kunt u – ongeacht uw gulheid en barmhartigheid – de druk- en productiekosten van dit soort folies uiteraard niet dragen.

Gelukkig zijn er aan de andere kant van het Vlaamse Graafschap, zo richting het Frans-Bourgondische Keizerrijk, ook mensen die minder veeleisend zijn. Wij van Brabant aan Zee, bijvoorbeeld. Wij zadelen u niet op met dergelijke disproportionele eisen. We nemen er genoegen mee als u ons binnenkort enkel de volledige onafhankelijkheid schenkt, omdat wij in geen geval nog met die snuiters van Midden-Brabant geassocieerd wensen te worden. Wij zijn een volk van een andere standing, lieve Sint, ook al beweert men dat onze gouw meer varkens dan mensen huisvest en dat de nutsvoorzieningen stoppen waar onze provincie aan West-Brabant (voorheen: Oost-Vlaanderen) paalt.

Onafhankelijkheid? ROFL, WTF? en LMAO, hoor ik u alweer briesen. Maar wees gerust. Het is een kosteloze operatie, goedheilig man. Uw handtekening in verlucht handschrift volstaat, te plaatsen onder een wetsvoorstel dat ik één dezer eigenhandig in uw Sinterhuis kom overhandigen. Het voorstel akteert dat wij als epicentrum van de wereld eenzijdig de autonomie afkondigen. Brabant aan Zee ontvoogdt! Immers: 100 jaar na den Grooten Oorlog vertoeft en spendeert de halve wereld dezer dagen massaal dineros in onze Vlaamse Velden. Daardoor is ons zelfvertrouwen danig gestegen en de provinciekas meer gevuld dan ooit tevoren. (echt, die namaakpoppies verkopen gelijk zot, Sint, ge hebt er geen gedacht van. De recetten zullen eind 2018 een tweede Monaco van dit landsdeeltje maken, en dan hebben wij alle baat bij autonomie. Ook fiscaal. U begrijpt me vast.)

Een krabbel dus, meer vraag ik niet van u. Want u moet weten dat Brabant aan Zee enkel en exclusief brave kinderen én grote mensen herbergt. We zijn zoet, en verdienen lekkers. Als u de daad heeft gesteld en uw fabuleuze ‘S’ onder mijn voorstel prijkt, kunt u de crisis rond De Schelden weer verder gaan bezweren. Zeg aan die mensen nog eens dat u een man van tradities bent en dat u de samenhorigheid promoot. En wat hoort er méér samen… dan een provincie én een stad die dezelfde naam dragen? A hoort bij A, gelijk zout bij de patatten. En daarmee is de kous af.

Voor wat mezelf betreft, lieve Sint: geen heftige persoonlijke eisen dit jaar. Ik zou nu en dan gebaat zijn met nieuwe ruggenwervels en beter functionerende sinussen. Maar als die niet voorradig zijn in uw stock, doe me dan gewoon wat chocolade, een Volvo XC90, een LCD-tv, een Brugse Zot op tijd en stond en het album van Hozier. Meer hoeft het écht niet te zijn.

Hartelijke groet, ook aan uw Neutrale Piet,

B.
17/11/2014

10 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. slot schreef:

  … [Trackback]

  […] Info on that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 2. sildenafil 2.5 mg

  Brabant aan Zee ontvoogdt!

 3. … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you will find 41359 more Information on that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 5. kas miner schreef:

  … [Trackback]

  […] There you will find 16850 additional Info on that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 8. slot online schreef:

  … [Trackback]

  […] Here you will find 30918 additional Information to that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 9. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

 10. y2mate schreef:

  … [Trackback]

  […] There you will find 52649 more Information on that Topic: benevaneeghem.be/brabant-aan-zee-ontvoogdt/ […]

Reacties zijn gesloten.