bene van eeghem blog

10 are voor mijn gat

Aan Carin Poulissen,
Ambassadrice der Dreamvilla’s

Beste mevrouw Poulissen,

Met dit schrijven wil ik u bedanken voor de niet-aflatende blijken van genegenheid die ik recent van u mocht ontvangen. U schrijft uw mails misschien niet helemaal zelf, maar uit de gemoedelijke toon leid ik toch af dat u mij een toffe trezebees vindt en daarom toenadering zoekt.

Meermaals heeft u mij warm pogen te maken voor vastgoedprojecten in het zuiden. Volgens u moet ik me sito presto naar de Costa Blanca reppen omdat u een villa ‘op maat’ in de aanbieding heeft, met bijhorend zwembad en zonnepanelen. Achteloos voegt u eraan dat het om percelen vanaf 1.000 m² gaat.

Dat laatste is wat kwetsend, ma chère, en daarom dien ik u van antwoord. Sinds mijn geboorte ben ik niet bepaald als topmodel door het leven gegaan en dat maatje 36 heb ik nog nooit glimlachend over mijn ranke heupen geschoven. Er hangt ‘wat meer bagage’ in die zone, als ik het zo plastisch mag uitdrukken. Maar daaruit concluderen dat ik minstens 1.000 m² nodig heb om vlot te kunnen bewegen in een villa? Carin, dat is een flagrante belediging. Ik voel mij in mijn gat gebeten en dat gat heeft geen 10 are nodig om gelukkig te zijn. Dus ik pas voor de Costa Blanca, de zwempanelen en de zonnebaden.

Nuttig advies, dat geef ik u wel graag mee. Wilt u zich op een of andere manier herpakken? Neem dan een paar weken thematisch verlof en ga met al die sjofele spammers der Lage Landen rond de tafel zitten. Vraagt u zich unisono even af: waar zijn we in godsnaam mee bezig? Beseffen we überhaupt dat we de nieuwe digitale dorpsgekken geworden zijn en dat de bevolking ons vierkant uitlacht?

De eerste die u met mijn groeten lik op stuk mag geven, is de bende van “BespaarEnergieNu”. Ettelijke keren vroegen ze me per mail al of a) mijn dak klaar is voor de winter en of ik b) geen last heb van vocht in mijn kelder. Aangaande het dak geef ik u mee dat het vorige week nog geverfd en bijgeknipt werd, tot grote vreugd van al wie er toevallig op gelet heeft.
Aangaande de kelder verwijs ik u discreet door naar de beroepsvereniging der gynaecologen, die zich met kennis van zaken over deze kwestie zal buigen.

Het tweede collectief dat een pak ransel verdient, weledele Carin, is dat van EuroPanelSurvey. Ik wil graag geloven dat ze een waanzinnig hoorapparaat hebben ontwikkeld en dat de Wifi Connectivity van dat beest grensverleggend is. MAAR IK HOOR NOG GOED. EN IK KAN DAT ALLEEN IN DRUKLETTERS DUIDELIJK MAKEN. DUS IK HOEF DE RECLAME VOOR DAT SPEELGOED OOK NIET MEER. GEEFT U HET DOOR?

TechBridge: ook die kadeeën mag u eens kielhalen. Of om het op zijn Monty Pythons te zeggen: please fart in their general direction. Ik krijg koudwatervrees bij hun zogenaamde diepzeestages waarin ze artificiële intelligentie koppelen aan oceaanscans, ten behoeve van de onderwaterfauna. Al wat ik over vissen wil weten, staat immers in het kookboek van de boerinnenbond. De rest zal mij – hahaha – worst wezen.

And last but not least: grijp alstublieft ook nog even de snoodaard bij de sjokkedijzen die bijna dagelijks en zonder verpinken spam verstuurt met de onverbloemde lokker:

Ook op zoek naar Geile Sletten in je Buurt?

Mon dieu. Het lef en de onbeschaamdheid: zelfs mijn anatomische snuifdoos gaat ervan jeuken. Als Geile Sletten een Scandinavisch combo was dat toegankelijke jazz op verrassende wijze aan de oratoria van Bach koppelt, dan had ik ze in de buurt wel graag bezig gezien. Maar in het andere geval: laat de Sletten behagen wie zich daarvoor openstelt. Ik heb andere kopzorgen.

Of ik eigenlijk wel iets kan smaken in mijn inbox, vraagt u zich af? Uiteraard. Kwalitatieve mails. Creditnota’s. Grappige mails. Vlotte volzinnen en heerlijk heldere nieuwsberichten. Een flard literatuur, dat mag ook. En als het toch over-the-top moet zijn, stuur me dan gewoon een lekkere bink met een rokje aan. Als we in de Schotse Hooglanden geen hoorapparaten kunnen uittesten of passionele diepzeestages kunnen beleven, is de Costa Blanca alsnog een dankbare uitwijkmogelijkheid.

Met vriendelijke groeten,

BVE

PS: beeldmateriaal ter ondersteuning van mijn discours vindt u in de bijlage. Zonder dank.

https://youtu.be/Zd7-rre3iFc

9 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. spa music schreef:

  spa music

  spa music

 2. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: benevaneeghem.be/10-are-gat/ […]

 3. coway schreef:

  … [Trackback]

  […] Here you will find 45765 more Info to that Topic: benevaneeghem.be/10-are-gat/ […]

 4. background music schreef:

  background music

  background music

 5. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: benevaneeghem.be/10-are-gat/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: benevaneeghem.be/10-are-gat/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: benevaneeghem.be/10-are-gat/ […]

 8. Web Hosting schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: benevaneeghem.be/10-are-gat/ […]

 9. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: benevaneeghem.be/10-are-gat/ […]

Reacties zijn gesloten.